Ludetorjuntaa koko Lapin alueella – Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Yhteystiedot

Napapiirin Tuhohyönteistorjunta toteuttaa monenlaisia hyönteisten eliminointipalveluja, kuten ludetorjuntaa koko Lapin ja Koillismaan alueilla. Tälle sivulle olemme keränneet meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä.

Tutustu kysymyksiin ja vastauksiin ja tilaa tuholaistorjuja paikalle, mikäli kiinteistössäsi on ludeongelma!

Kaikki yhteystietomme

Mistä tietää että asunnossa on luteita?

Nosta patja ylös ja tarkista saumat. Mikäli saumoissa on havaittavissa pieniä, tummia pisteitä, on patja todennäköisesti luteiden vallassa. Asunnossa luteen ulostetta voi löytää erityisesti huoneen nurkista, listoista ja sängyn puuosista.


Luteiden puremajäljet ilmenevät kutisevina näppylöinä, rakkuloina tai punaisina läiskinä ihmisestä riippuen. Kaikki ihmiset eivät reagoi luteen puremaan ollenkaan. Lude imee verta nukkujasta yön aikana jopa seitsemän kertaa oman painonsa verran.

Miten toimia jos asunnossa on todettu ludeongelma?

Luteet ovat ikäviä verenimijöitä. Niistä kannattaa hankkiutua eroon mitä pikimmiten. Luteet leviävät erittäin herkästi, ne aiheuttavat kutisevia jälkiä ihoon ja niitä on äärettömän vaikea torjua omatoimisesti. Olosuhteiden ollessa luteelle otolliset, voi tuholainen majailla asunnossa useita kuukausia, ja jopa selvitä ilman ravintoa. 

Ammattimaisten torjuntatoimien aloittaminen ensi tilassa helpottaa huomattavasti niiden hävittämistä huoneistoista. Yksi tehokkaimmista tavoista tuhota luteet on lämpökäsittelymenetelmä.

Kaikki yhteystietomme